0345 - 515 227

ElkWelzijn en Bibliotheek Rivierenland zijn op zoek naar vrijwilligers die graag lezen en het leuk vinden om samen met een oudere een boek te lezen en te bespreken.

Dit project wil vrijwilligers die houden van lezen koppelen aan ouderen die aan huis gekluisterd zijn en ook een liefde voor boeken hebben. Samen gaan zij het boek dat ze lezen bespreken. Eigenlijk een leesclub, maar dan met z’n tweeën. De vrijwilliger gaat met een boek op bezoek.

Hoe werkt BoekBezoek?

U wordt voor 1 jaar gekoppeld aan een vrijwilliger. We houden bij “de match” tussen u en de vrijwilliger vooral rekening met gelijke interesses, met name in boekenvoorkeur. Onderwerp van gesprek tijdens de huisbezoeken is uw gedeelde passie: het boek! Samen spreekt u af hoe vaak de bezoeken plaatsvinden. Gedurende de tijd dat u verbonden bent aan BoekBezoek krijgt u een gratis abonne-ment van de Bibliotheek! BoekBezoek, eigenlijk een leesclub, maar dan met z’n tweeën!

Vrijwilliger worden bij BoekBezoek?
ElkWelzijn zoekt vrijwilligers, met lezen als hobby. BoekBezoek vrijwillgers worden getraind en ondersteund vanuit ElkWelzijn. De vrijwilligers die wij zoeken zijn 18 jaar of ouder, lezen graag en vinden het leuk om op regelmatige basis een oudere te bezoeken en een gezellig gesprek te voeren, met als belangrijkste onderwerp het gezamenlijk gelezen boek.
Wat vragen wij? We vragen van u om u voor de periode van een jaar te verbinden aan BoekBezoek. Het is belangrijk dat u affiniteit heeft met ouderen, goede communicatieve vaardigheden bezit, betrouwbaar, geduldig en flexibel bent.

Wat bieden wij?
De projectcoördinatoren van ElkWelzijn en de Bibliotheek, bieden u gepaste begeleiding. Tijdens de BoekBezoekperiode bent u gratis lid van de Bibliotheek. Ook krijgt u een training, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan de verschillende methoden om samen een boek te bespreken; aan de ins en outs van de Bibliotheek en aan het omgaan met ouderen.
Twee maal per jaar organiseren wij een gezellige bijeenkomst voor alle deelnemers van BoekBezoek.